Monday, June 29, 2009

ragnarok!

gambar ragnarok?!

xtahu kenapa aku teringat kat game paling aku minat satu masa dulu.
game online ni banyak ajar aku tentang hidup. mengapa??

1-belajar hormat orang tua
(kak ezah yang amat disanjungi)

2-belajar mengenal erti susah nk cari duit
(ikat perut time kt skola)

3-belajar sikit bahasa cina
(devil dari evil empire)

4-belajar erti "tiada yang mustahil"
(aku kalahkan 1cc=15 player ro dlm private server")

5-belajar pedih dikhianat
(gerakan cina cibai cc dan cina klang)

6-belajar yang melayu xboleh pakai
(admin private server triple x)

7-belajar jatuh bangun semula
(di scam 2 kali,setiap satu bernilai lebih rm1k)

8-belajar "bersatu teguh,becerai roboh"
(aku dan epul sapu pvp morroc bersih,lwn 5 org dlm 6 round)

9-belajar wujudnya "di atas langit pasti ada langit"
(3 orang champ full atck eqp gagal menumbangkan lk dalam offical server)

10-belajar psiko orang
(dementor kena psiko teruk..sampai merayu aku suruh stop)

11-belajar menjadi ketua
(aku lead guild "crossgen" dan tak pernah kalah dalam war of emperium aku join)

12-belajar patuh kepada ketua
(berjuang disamping guild "legacy" dalam serangan terbesar oleh kaos-3)

13-belajar menguatkan pengaruh dalam hidup
(baik dengan admin private dan ketua kaos-3)

14-belajar kepayahan untuk menang sesuatu
(tekejar kejar dalam war of emperium server chaos)

15-belajar memulakan revolusi
(salah seorang ahli revenge yang berpecah dari royal fortress dengan tujuan menumbangkan shahira dan khairil)

16-belajar tentang "kawan makan kawan"
(epul markup harga giler babi jual eq)

17-belajar yang "pengecut selalu hidup"
(zai kill steal aku..main pukul curi!)

18-belajar orang ada duit xd akal xkat kemana
(hahaha..byk sgt. cth? eddy.)

19-belajar ada jugak orang buat citer gempak tapi haprak
(azri..haha..xkuat langsung)

20-belajar kekuatan kerjasama
(3 guild bergabung nk klhkan guild kaos..tp xdpt. saingan hebat gak..haha. nasib baik aku kaos-3)

dan belambak lagi aku belajar dari game ni..game ni yang melahirkan karakter aku hari ini, berasal dari assasin cross(gambar di atas).gambar dibawah merupakan memori paling bahagia aku dalam game ragnarok offical server.

aku mengetuai 2 orang kanan aku dalam menawan satu castle dalam war of emperium terakhir server chaos(offical game). time ni aku leader guild "blood of heroes". nonet pakai watak aku yang amat legend. nama evo ownz dikenali ramai. hehe. btw, ni gambar separuh pahlawan ragnarok terakhir sebelum kami semua berpecah disebabkan pegabungan server chaos,lidia dan loki. walaupun kitorang membantah diorang tetap buat. jadi kebanyakan daripada kami tukar game. main cabal online. itu pun xramai. ramai yang quit seperti aku.

gambar bintang biru adalah lagenda guild ragnarok malaysia. no3 dalam dunia. aku pernah join diorang. aku jugak pernah dijemput diorang ke pertandingan peringkat kebangsaan.
tapi aku malas,malu,takut,dan tak cukup wang. hehe
nama diorang kaos. bermaksud?
"kill all on sight"

No comments: