Wednesday, July 8, 2009

warning: hobby is haunted

(rc drift tournament joined by navz)

urm..disebabkan xboleh tido..jadi aku boring dan menyelam dalam banyak laman web. tiba2..
aku terbaca dkt myspace. navz upload gambar kt folder rc dia. dia masuk tournament lagi..
(my first car HPI:E10,drift layout)

mengimbau sejarah lama. aku dulu senior dari dia. lebih awal main dan lebih terel sket dari dia. tapi..atas sebab aku berpindah ke kampus kuantan yang sempit. terpaksa aku meninggalkan hobi. dan aku ingat lagi time navz baru je masuk tournament pertama. dia pinjam battery aku. muka mcm kanak2 bawah penyeliaan ibu. tapi sekarang mcm2 dah brubah. dia dah tukar chasis,esc dan controller. aku? aku jadi makin kaku bila main rc. carbon fiber chasis aku makin reput di rumah. dan sayangnya selepas aku melabur lebih kurang rm4k. hobi tersebut terpaksa aku tinggalkan.
(chasis ke-2:lcg or low center gravity,special carbon fiber chasis)

harapan aku disini adalah apabila aku sambung degree aku akan sambung balik rc. cuti mid sem ni aku akan bangunkan sikit demi sikit kereta kesayangan aku yang kesunyian seperti aku. harapan aku x terhenti di situ. aku juga berharap akan berjaya membangunkan semula komuniti rc di tempat aku yang makin lama makin hilang ditelan masa. seperti yang pernah kita rancangkan dulu. kita akan buat rc track. dapatkan juga peruntukkan dari kerajaan negeri.
(re-doing nfs most wanted car shell to be wear with lcg)

tapi. abg zaku dah kahwin. zul dah gi U.K. along dah sibuk jadi tawkey. yeah dah lesap. sapa lagi?
aku cuma boleh harap dekat muzir dan anwar je lah untuk semuanya. sebab mereka sama mcm aku. belajar dan bermain. xd maknenya nk ckp sibuk. kalau sibuk aku tampar diorang laju2. haha~

(XCC rc club member,me 2nd from the right! rank number 6 of 20!)

*kepada navz. gudluck bro dalam d10! aku support ko. sebab ko je lah kwn aku dalam rc drift. yg laen touring. huhuk

No comments: