Monday, May 14, 2012

kau kawan terbaik pernah aku ada



-lebih dari 10kali kita berguling sama2 atas jalan eksiden
-dekat 10tahun kenal kau
-hampir 2 tahun pergi sekolah sama2 naek motor suzuki RR
-dari kau baru kenal motor sampai la motor kau laju macam skang aku dgn kau
-kau sanggup ponteng keja dan ambik aku kat kuantan semata mata motor aku rosak
-kau sanggup teman aku ambik motor kat kuantan walaupun xd brake
-kau la yang ajar aku bawak kereta
-kau simpan seribu satu rahsia tentang aku
-kau yang ajar aku maen game RO
-kau bersama dengan aku separuh hidup aku
-kau la wing man terbaek
-kau yang ajar aku bawak motor clutch
-kau ajar aku memasak
-kau ajar aku pki chopstick
-helmet aku skang ni kau yang hadiahkan
-kau selalu bg semangat tok aku
-kau sanggup korban apa saja untuk kawan2
-dari kau bawak basikal sampai motor 
-kau la yang rajin ajak aku merayap
-kau la yang rajin teman aku pagi2 buta sampai mak aku hambat
-dulu kongsi bantal dgn ko 
-kau bawak aku jalan2 time keje peon dulu
-kau la rakan sparring BGQ 5880
-kau yang dulu ikat rambut aku time panjang giler
-kau la yang pujuk aku botak sekali dalam seumur hidup
-kau la yang paham aku sgt2 dlm dunia ni
-even kau yang ajar aku parking keter
-kena marah sama2 balik lambat
-stay up baring2 atas simpang mobil 2pagi
-dulu rajin kita pusing2 subang petang2
-kau la yang rajin buat aku tergelak sampai nangis2
-kau yang pujuk aku balik time lari rumah
-kau je yang pernah starlite pale aku
-kau sama2 mcm aku pki crocs even smpi skang
-kau sanggup sponsor aku gi konvoi
-kau la GPS paling power pernah aku jumpa
-kau la bantal paling sedap pernah aku letak pale
-kau salah satunya kawan yang pernah aku nangis sesame
-kau antara orang paling 'innocent' pernah aku jumpa
-kau papah aku bangun bila eksiden
-kau je kawan yang sanggup pujuk aku bila merajuk
-kau je kawan yang aku banyak kali nak eksiden maut dgn aku
-kau punya lawak kalah raja lawak
-kau la kawan karaoke terloncat2 macam orang gila dgn aku
-kau jiran selang satu rumah
-kau support aku walau apa pon aku buat
-kau sanggup cover aku walau kau taw kau yang kena nanti
-kau la orang yang aku suka call kalau aku stuck dalam hujan time nek moto
-kau ajar aku susah cari duit zaman sekolah
-kau kawan pertama datang time aku masuk sepital

kau...kau kawan terbaik pernah aku ada cit. byk sgt memori kita. byk sgt yg aku xdpt lepas nk ckp kt kau.
aku..aku  rindu sgt kt kau. maaf xdpt jadi kawan lebih baik dan jarang ada bersama kebelakangan ni. (T_T) 

1 comment:

Vee Hunney said...

b.. you've been a very good friend for him for all this year . redha kan pemergian dia supaya perjalanan dia menghadap Ilahi lebih tenang . i percaya dia sbg kwn u pun sygkan u . selalu laa doakan dia k.. Al-fatihah